انتظارات شهروندان بام نفتی ایران از دولت سیزدهم
گچساران – ایرنا- شهروندان ساکن شهرستان گچساران مشهور به بام نفت ایران چشم انتظار تحقق وعده های داده شده از سوی وزیر نفت به عنوان نماینده رییس جمهور در سفر به گچساران و تکمیل برخی طرح های مهم در حال اجرا هستند.
به گزارش ایرنا،شهروندان ساکن گچساران میزبان شرکت بهره برداری نفت و گاز این شهرستان به عنوان یکی از پنج شرکت بهره بردار بزرگ نفتی در کشور هستند که ۱۳ درصد نفت کشور را تولید می کند انتظار دارند تا سهم بیشتری از درآمدهای نفتی گچساران با وجود ۱۰ واحد بهره برداری، ۱۰ واحد تقویت و تزریق فشار گاز، سه پالایشگاه گاز و گاز مایع، پنج واحد نمک زدایی و بیش از ۶ هزار و ۷۰۰ کیلومتر خط لوله انتقال نفت داشته باشند.
انتخاب وزیر نفت به عنوان نماینده رییس جمهور در شهرستان از نظر شهروندان نخستین گام برای تحقق مطالباتشان محسوب می شود.
آنان اذعان می کنند در سال های اخیر اقدام های عمرانی خوبی با استفاده از اعتبارات ملی در حوزه های کشاورزی، راهسازی، بهداشت و درمان،احیای بافت های فرسوده و سایر حوزه ها در گچساران انجام شده اما سهم آنان از اشتغال حوزه نفت ناچیز است.
توسعه میدان های نفتی گچساران
اجرای طرح توسعه میدان های نفتی که ضمن افزایش تولید می تواند زمینه افزایش تولید نفت را فراهم کند برای مردم گچساران خبر تازه ای نبود زیرا این طرح در برنامه های دولت پیش هم بوده اما برنامه ریزی برای شروع عملیات اجرایی این طرح ها در سال جاری نخستین خبر امیدبخش وزیر نفت برای مردم این شهرستان بود.
وزیر نفت در گچساران گفت: وزارت نفت ۲۶۰ میلیون یورو برای افزایش و نگهداشت تولید نفت در قالب سه طرح بزرگ در شهرستان گچساران سرمایه گذاری می کند.
جواد اوجی افزود: این اعتبار در میدان های نفتی گچساران ۱و۲، گچساران سه و چهار و بی بی حکیمه هزینه خواهد شد.
وی بیان کرد: بر اساس برنامه ریزی وزارت نفت ، عملیات اجرایی این طرح ها امسال آغاز می شود و امیدواریم در دولت سیزدهم به نتیجه برسد.
اوجی افزایش تولید روزانه ۴۰ هزار بشکه نفت و حفظ تولید کنونی در سه میدان نفتی مذکور از اهداف پیش بینی شده توسعه میدان ای نفتی گچساران است.
وزیر نفت تاکید کرد:سه درصد از درآمدهای طرح های توسعه ای میدان های نفتی برای اجرای پروژه های عام المنفعه در مناطق نفتخیز اختصاص یافته است.
جواد اوجی با اشاره به برنامه ریزی برای اجرای طرح های توسعه میدان های نفتی ( ۲۸ پروژه)که سه طرح آن در گچساران پیش بینی شده است، اظهار داشت:سه درصد از درآمد سرمایه گذاری ۲۶۰ میلیون یورویی این پروژه ها به منظور اجرای طرح های عام المنفعه هزینه می شود.
آبگیری سد چم شیر در موعدتعیین شده
سد چم شیر به عنوان یکی از مهمترین طرح های در حال اجرا در گچساران به اعتقاد کارشناسان می تواند زمینه شکوفایی بیشتر صنعت گردشگری، کشاورزی پایدار و تامین آب و برق را فراهم کند که وعده وزیر نفت برای تزریق اعتبار به منظور آبگیری به موقع خبر مهم دیگری بود که شهروندان گچسارانی را به آینده امیدوار کرد.
وزیر نفت در نخستین برنامه کاری خود از سد چم شیر بازدید کرد و با اشاره به کمبود اعتبار احداث این طرح گفت: ۱۸۰ میلیارد تومان اعتبار تاپایان امسال به این طرح تزریق می شود تا آبگیری آن در زمان وعده داده شده در ابتدای سال ۱۴۰۱ محقق شود.
سد چم شیر با هدف تولید انرژی برق آبی به میزان ۴۸۲ گیگاوات ساعت در سال و تأمین آب بخش های مختلف از جمله توسعه گردشگری و کشاورزی در روستاهای بالا و پایین دست سد و کنترل سیلاب و گسترش صنایع آبزیان انجام می گیرد.
تراز سد چم شیر از سطح دریا برای آبگیری امسال به ۵۸۵ متر خواهد رسید.
وی حجم کل مخزن این سد را ۲/۳ میلیارد متر مکعب با مساحت ۵۱ کیلومتر مربع، طول دریاچه ۴۸ کیلومتر و تراز نرمال از سطح دریا را ۵۹۸ متر عنوان کرد.
سد چم شیر دارای یک میلیون و ۳۰۰هزار متر مکعب حجم بدنه، ۷۳۰متر طول تاج، ۱۵۱ متر ارتفاع، ۶۰۴ تراز تاج سد است.
بهره برداری از کارخانه پتروشیمی
اوجی در سومین مقصد سفر خود نیز بازدیدی از کارخانه پتروشیمی گچساران کرد و گفت: این طرح که ۸۷ درصد پیشرفت فیزیکی دارد شهریور سال ۱۴۰۱ بهره برداری می شود.
او ادامه داد: این طرح سالانه یک هزار و ۲۵۰ تن خوراک اتان خود را از پالایشگاه بید بلند بهبهان دریافت خواهد کرد.
اوجی ابراز داشت: گاز متان مورد نیاز این طرح ۵۳ هزار و ۹۰۰ مترمکعب در ساعت از خط سراسری و نیز برق این طرح به میزان ۵۰ مگاوات از سوی شرکت برق منطقه خوزستان تامین می گردد.
وی با بیان اینکه این طرح در زمینی به مساحت ۱۵۷ هکتار ساخته شده گفت: تامین آب این طرح از سد کوثر با لوله ۲۸ اینچی به ظرفیت یکهزار و ۷۶۰ مترمکعب در ساعت و به طول ۲۷ کیلومتر تامین می شود.
مطالبات بر زمین مانده
عملیاتی شدن طرح منطقه ویژه اقتصادی در گچساران و به چرخه تولید برگشتن کارخانه ماشین سازی از مهمترین انتظارات شهروندان گچسارانی از دولتمردان است که تحقق این مطالبات می تواند به رونق اشتغال و تولید در این شهرستان کمک کند.
فرماندار گچساران در نشست شورای اداری که روز گذشته که با حضور وزیر نفت برگزار شد گفت: این شهرستان که به بام نفت ایران معروف است و پروژه های زیادی با پیشرفت فیزیکی بالا دارد که برای تکمیل این طرح ها نیازمند تزریق اعتبار است.
علیرضا اتابک با اشاره به اینکه جوانان تحصیل کرده گچساران از دولت خدمتگذار انتظار کمک برای اشتغال دارند اضافه کرد: طرح منطقه ویژه اقتصادی این شهرستان در هیات دولت تصویب شده و کار شناسایی زمین آن انجام شده مطالبه جدی مردم شهرستان نفتخیز گچساران برای رونق تولید و اشتغال است.
وی تاکید کرد:مجمع تشخیص مصلحت ایجاد منطقه ویژه اقتصادی را در شهرستان نفت خیر گچساران در جنوب کهگیلویه و بویراحمد تصویب کرده است.
فماندار گچساران تاکید کرد:تاسیس منطقه ویژه اقتصادی با توجه به وجود ذخایر بزرگ نفت و گاز در این شهرستان فرصت بی بدیلی برای توسعه اقتصادی ایجاد می کند.
مزایای تحقق منطقه ویژه اقتصادی در گچساران
منطقه ویژه اقتصادی محدوده جغرافیایی معین در مبادی ورودی یا در درون کشور است که با هدف جذب سرمایه های داخلی و خارجی و همینطور به وجود آمدن عرصه فعالیت های تولیدی و تجاری برای افزایش صادرات کالا و ارائه بهینه خدمات جهت حضور فعال در بازارهای منطقه ای و بین المللی به وجود می آید.
ارتقای سطح اشتغال و افزایش درآمد ملی، ورود تکنولوژی خارجی و دانش نوین مدیریتی، استفاده از ظرفیتهای ترانزیتی منطقه به منظور حمایت و پشتیبانی از بخش تولید منطقه حوزه نفوذ و کشور، تلاش برای جلب و تشویق سرمایهگذاران برای اجرای طرحهای سرمایهگذاری، عمرانی منطقه ویژه، گسترش و افزایش سطح خدمات فرهنگی، ورزشی، بهداشتی و درمانی برای ساکنان و در نهایت توسعه همه جانبه و پایدار منطقه ویژه با محوریت توسعه انسانی از جمله مزایای تاسیس منطقه ویژه اقتصادی است.
فراهم آوردن شرایط و امکانات برای بهرهگیری از مزیتهای نسبی در حوزه صنعت نفت و گاز و صنایع پایین دستی گاز و پتروشیمی به منظور ایجاد ارزش افزوده ،افزایش صادرات و ایجاد اشتغال پایدار با تاسیس منطقه ویژه اقتصادی فرصتی است که مسئولان استان نباید از دست دهند.
کارخانه ماشین سازی گچساران
اتابک تاکید کرد: به چرخه تولید بازگشتن کارخانه ماشین سازی گچساران از دیگر ظرفیت های رونق تولید و اشتغال در این شهرستان است.
فرماندار گچساران عنوان کرد: این واحد تولیدی که به دلیل نبودن بازار فروش تعطیل است پس از راه اندازی کامل ظرفیت ایجاد ۱۰۰ شغل را دارد.
کارخانه ماشین سازی گچساران ظرفیت تولید سالیانه ۱۸ هزار تن قطعه فلزی را دارد این کارخانه در زمینی به مساحت ۱۰ هکتار و با زیربنای ۲۷ هزار مترمربع در قالب سالن تولید، انبار و ساختمان اداری در شهرک صنعتی گچساران ساخته شده است.
دیگر مطالبات
فرماندار گچساران عنوان کرد: ساماندهی نیروهای فعال در شرکت نفت این شهرستان و رفع تنگناهای مالی تیم های ورزشی که در لیگ های کشوری حضور دارند از دیگر مشکلاتی است که از وزارت نفت انتظار می رود برای رفع آن تلاش بیشتری کنند.
میدان نفتی گچساران دومین میدان بزرگ نفتی ایران است که در محدوده شهرستان گچساران در استان کهگیلویه و بویراحمد و در فاصله ۲۲۰ کیلومتری جنوب شرقی اهواز قرار دارد. شرکت بهرهبرداری نفت و گاز گچساران زیرمجموعه شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب، در زمینه استخراج، پالایش و انتقال نفت خام، گاز طبیعی و تولید میعانات گازی فعالیت میکند. محدوده فعالیت این شرکت در استان های خوزستان ،کهگیلویه و بویراحمد ،بوشهر و فارس است.
شهرستان ۱۲۶ هزار نفری گچساران در جنوب غربی کهگیلویه و بویراحمد قرار دارد.