وزیر امور خارجه کشورمان گفت:
امیرعبداللهیان: آماده تداوم ارسال سوخت به لبنان هستیم
وزیر امور خارجه کشورمان گفت: در بیروت گفتوگوهای خوبی با مقامات عالی این کشور داشتم. به گزارش روز نفت حسین امیرعبدالهیان در نشست مطبوعاتی خود با خبرنگاران با بیان اینکه گفت و گوهای بسیار مهمی با مقامات لبنان از جمله رئیس جمهور، رئیس مجلس، نخست وزیر و وزیر خارجه این کشور داشتم، گفت: بخشی از […]
وزیر امور خارجه کشورمان گفت: در بیروت گفتوگوهای خوبی با مقامات عالی این کشور داشتم.
به گزارش روز نفت حسین امیرعبدالهیان در نشست مطبوعاتی خود با خبرنگاران با بیان اینکه گفت و گوهای بسیار مهمی با مقامات لبنان از جمله رئیس جمهور، رئیس مجلس، نخست وزیر و وزیر خارجه این کشور داشتم، گفت: بخشی از این گفت و گوها به مسائل دو جانبه و وضعیت اقتصادی این کشور معطوف بود. ما در این گفت و گوها اعلام کردیم که با احترام به استقلال و حاکمیت اصلی این کشور در چارچوب روابط تهران- بیروت آماده هستیم که با لبنان برای عبور از بحران اقتصادی همه گونه همکاری داشته باشیم.
وی همچنین با بیان اینکه ما آماده تداوم ارسال سوخت به لبنان هستیم گفت: همچنین در جریان ملاقات با مقامات لبنان اعلام کردیم که ایران آمادگی دارد که با مشارکت دو کشور و صدور خدمات فنی و مهندسی از سوی ایران دو نیروگاه هزار مگاواتی در این کشور ایجاد کند. تا به رفع مشکل انرژی در این کشور کمک کنند.
وی همچنین با بیان اینکه کشورهای منطقه اجازه نمی دهند جنگ اقتصادی آمریکا علیه کشورهای منطقه به نتیجه برسد گفت: ما می توانیم از مسیر همکاریهای منطقه ای بر مشکلات فائق آیم.
وزیر امور خارجه همچنین در مورد گفت و گوهای ایران و عربستان سعودی نیز گفت: گفت و گوهای ایران و سعودی در مسیر درست خود قرار دارد ما نیازمند همکاری و رایزنی های بیشتر هستیم تا نسبت به اجرای توافقاتی که تا این مرحله رسیده ایم اقدام کنیم و نسبت به اجرای این توافقات در زمان درست خود دو طرف اطلاع رسانی می کند.
وی با بیان اینکه از استمرار این گفت و گوها و به نتیجه رسیدن آنها که به نفع دو طرف و منطقه است استقبال می کنیم.
امیرعبدالهیان با تاکید بر اینکه ما قطع کننده رابطه دیلپماتیک با عربستان نبودیم و این تصمیمی بود که عربستان چند سال پیش اتخاذ کرد ادامه داد: ما مذاکرات موجود بین دو کشور را سازنده می دانیم و امیدواریم به نتایج مناسبی برای دو طرف برسد. ایران و عربستان کشورهای مهمی در منطقه هستند نقش دو کشور در کمک به توسعه پایدار و امنیت پایدار در منطقه مهم است ایران به نقش سازنده خود در منطقه ادامه می دهد و ما معتقدیم گفت و گوها و همکاریهای درون منطقه ای رمز مهمی برای کمک به پیشرفت منطقه و ایجاد امنیت و صلح در آن است.
وزیر خارجه کشورمان همچنین با تاکید براینکه بررسی ها در مورد روند مذاکرات وین در تهران در حال نهایی شدن و اتمام است، گفت: ما به مذاکرات وین برمی گردیم این مذاکرات به زودی آغاز می شود اما وقت خود را برای مذاکره صرفا جهت مذاکره کردن تلف نمی کنیم و برای ما مهم است که طرفهای مقابل به تعهدات خود عمل کنند و این گفت و گوها نتیجه ملموسی برای ایران داشته باشد.
وی افزود: ما در این فرآیند رفتار آمریکایی ها را ملاک قرار می دهیم و اگر رفتار آمریکایی ها و اروپایی ها مبتنی بر بازگشت به اجرای کامل تعهداتشان باشد می توان به مذاکرات وین خوش بین بود.
وزیر امور خارجه کشورمان با بیان اینکه دولت جدید ایران برنامه توسعه اقتصادی پایداری را به عنوان مسیر اصلی اقتصادی کشور تعیین کرده است و در این مسیر حرکت می کند گفت: ما اجرا و پیاده کردن برنامه توسعه اقتصادی کشور را به مذاکرات وین گره نخواهیم زد.
وی همچنین در پاسخ به سوال دیگری در ارتباط با تحرکات صهیونیستها در منطقه قفقاز و مرزهای آذربایجان ادامه داد: اجازه نمی دهیم که صهونیستها در همسایگی ما عامل ناامنی منطقه شوند. در آینده نه چندان دور نتیجه اقدامات ما رابرای صلح در منطقه خواهید دید.
وی گفت : ما در تعامل منطقه ای خود و تعامل با همسایگانمان اجازه هیچ گونه تحرک اطلاعاتی به اسرائیل نمی دهیم.
وزیر خارجه افزود: مردم و حکومت آذربایجان نیز در این مسیر نقش واقعی خود را به عمل می آورند ما حضور امنیتی رژیم صهیونیستی در خاک آذربایجان را به نفع حکومت و مردم این کشور نمی دانیم.
وزیر خارجه کشورمان همچنین در پاسخ به سوال دیگری در ارتباط با تلاشهای حزب الله برای ارسال سوخت از سوی ایران به لبنان و مسائل مرتبط با آن و اظهارنظرهای مختلف مطرح شده در این ارتباط گفت: مقاومت در لبنان جایگاه ویژه ای دارد حزب الله لبنان همیشه در بحرانها کنار مردم لبنان ایستاده است و در صف مبارزه با مشکلاتی که برای مردم لبنان ایجاد شده قرار گرفته و همواره در کنار مردم لبنان ایستاده است.
وی همچنین با بیان این که ما به ۴ رکن دولت، مردم، ارتش و مقاومت در لبنان توجه داریم و این ۴ رکن را از ارکان اصلی می بینیم گفت: هر زمان دولت لبنان از ما درخواست سوخت کند اقدام به ارسال سوخت به این کشور در چارچوب روابط دو جانبه و حقوق بین الملل می کنیم و اگر در این زمان مقاومت و حزب الله مجددا برای کمک به مردم لبنان از ما درخواست سوخت کنند ما به درخواست حزب الله پاسخ مثبت می دهیم.
وی تصریح کرد: طرف ما در ارسال سوخت در مدت اخیر تجار لبنانی و بخش خصوصی لبنان بوده است و حزب الله لبنان از این ایده حمایت کرده است.
امیر عبدالهیان در ادامه به بخشی از رایزنی های خود با مقامات لبنان اشاره کرد و گفت: ما در این گفت و گوها اعلام کردیم که عراق و افغانستان از تحریمهای ظالمانه آمریکا علیه ایران مستنثی شده اند و معتقدیم لبنان نیز می تواند جزو این کشورهای استثنا قرار بگیرد. چنانکه بتواند تعامل تجاریاش را با تجار و بازرگانان ایرانی گسترش و ارتقا دهد. ما گفت و گوهای مهمی با مقامات رسمی لبنان داشتیم و منتظر نتایج بررسی های این گفت و گوها و مطالب مطرح شده می مانیم.
وی گفت: تجار ایرانی و لبنانی می تواند در زمینه های مختلفی با هم همکاری کنند.
وی همچنین بر اهمیت گسترش توریست و رفت و آمد دو ملت بعد از مهار کرونا تاکید کرد و گفت: یکی از محورهای ما در رایزنی با مقامات لبنان همین موضوع توریست بوده است.
وی همچنین در پاسخ به سوال دیگر تصریح کرد: ما همواره اعلام کرده ایم که در گفت و گوها در ارتباط با لبنان باید نمایندگان مردم لبنان و دولت لبنان حضور داشته باشند.
وی گفت: جمهوری اسلامی ایران در عرصه های منطقه ای و بین المللی همواره از استقلال ، امنیت و تمامیت ارضی لبنان حمایت کرده و این موضوع را با صدای بلند اعلام می کنیم.
وی افزود: ایران، امنیت و پیشرفت لبنان را امنیت و پیشرفت خود می داند.
وی همچنین در پاسخ به سوال دیگری در مورد دخالتهای آمریکا در امور لبنان و تعامل این کشور با کشورهای دیگر افزود: آمریکایی ها در جایگاهی نیستند که بخواهند به جای مردم و دولت لبنان تصمیم بگیرند و حرف بزنند ما معتقدیم در مناسبات خارجی که هر کشوری با لبنان دارد باید حاکمیت ملی و حقوق ملت لبنان در نظر گرفته شود ما جز خیر برای لبنان چیز دیگری نمی خواهیم و هر پیشنهادی که از سوی ایران برای کمک به لبنان ارائه شده در راستای خیرخواهی ایران برای لبنان است. ما خوشحال هستیم که سوخت ارسالی ایران به لبنان توسط تجار لبنانی و با حمایت حزب الله لبنان باعث شده که از سوی کشورهای مختلف پیشنهاداتی خوبی به لبنان برای تامین سوخت داده شود.
وی همچنین در بخش پایانی صحبتهای خود در پاسخ به سوالی در مورد مذاکرات وین گفت: ما تاکید بر این داریم که در مذاکرات باید طرفهای مقابل با نیت و اراده حقیقی جهت اجرای تعهداتشان و پایبندی به آنها حضور پیدا کنند./ایسنا