معاون وزیر کشور از خط انتقال نفت گوره جاسک بازدید کرد
بندرعباس – ایرنا -بابک دین پرست معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منطقه ای وزارت کشور عصر چهارشنبه از ایستگاه شماره یک خط انتقال نفت خام گوره به جاسک بازدید کرد.
به گزارش ایرنا طبق اعلام مسوولان وزارت نفت با تکمیل این طرح ملی امکان انتقال روزانه یک میلیون بشکه نفت خام از جنوب غربی ایران به آبهای آزاد دریای عمان فراهم خواهد شد.
مبدا این خط لوله منطقه گوره از توابع شهرستان گناوه استان بوشهر است که پس از عبور از استانهای بوشهر، فارس و هرمزگان از ۶۰ کیلومتری غرب شهر جاسک به ترمینال و تأسیسات دریایی صادرات و واردات که احداث آن برنامه ریزی شده است، متصل میشود.
در ایجاد زنجیره تولید لوله NACE، تبدیل تختال به ورق و سپس لوله که برای نخستین بار اتفاق افتاده است، شرکت فولاد مبارکه اصفهان، شرکت فولاد اکسین خوزستان، لولهسازی اهواز و ایران آروین، لولهسازی ماهشهر و لولهسازی صفا فعالیت میکنند.
در این طرح حلقه اول توسط شرکت فولاد مبارکه تولید میشود و در حلقه دوم ورق مورد نیاز توسط شرکت فولاد اکسین تولید خواهد شد و سپس لولهسازان داخلی این ورقها را تبدیل به لوله میکنند.
مرحله نخست طرح پایانه نفتی جاسک شامل یک مجموعه خط لوله ۴۸ اینچ بخش خشکی و سامانه اندازهگیری نفت خام عبوری، دو رشته خط لوله ۳۶ اینچ دریایی، یک مجموعه گوی شناور بارگیری و صادرات نفت به همراه چندراهه دریایی در ابتدای سال جاری راهاندازی شد و در پایان تیرماه گذشته با بارگیری نخستین محموله نفت خام ایران به بهرهبرداری رسمی رسید.
این طرح شامل سه مجموعه خط لوله ۴۸ اینچ خشکی و سیستمهای اندازهگیری، ۶ رشته خط لوله ۳۶ اینچ دریایی، سه مجموعه گوی شناور به همراه ۳ مجموعه چندراهه دریایی و سایر تجهیزات جانبی است و به گفته مجری طرح پایانه جاسک با ادامه توسعه بخش باقیمانده، تا پایان سال ۱۴۰۰ به طور کامل به بهرهبرداری میرسد.
طرح پایانه نفتی جاسک در اراضی ساحلی دریای عمان در بخش مرکزی شهرستان جاسک استان هرمزگان، واقع در ۶۰ کیلومتری غرب شهر جاسک و در شمال روستای کوهمبارک قرار دارد که در زمینی به مساحت ۶۰ هکتار ساخته میشود و نفت خام را در فاصله ۶ کیلومتری ساحل از طریق گوی شناور به کشتیهایی تا سایز VLCC منتقل میکند.
خط انتقال نفت خام از گوره به جاسک برای اولین بار در تاریخ، صادرات نفت کشورمان را بدون نیاز به عبور از تنگه هرمز مقدور میکند و در فاز نخست ظرفیت انتقال روزانه ۳۰۰ هزار بشکه نفت را دارد.