آمادگی تولید نفت کشور به میزان پیش از تحریمها
تهران- ایرنا- معاون وزیر نفت بر ضرورت افزایش آمادگی تولید نفت کشور به میزان پیش از تحریمها اشاره کرد و گفت: اقدامات شرکت ملی نفت ایران در راستای تولید و توسعه نفت و گاز در سه برنامه کوتاه مدت، میانمدت و بلندمدت پیگیری خواهد شد.
به گزارش روز یکشنبه ایرنا از شرکت ملی نفت ایران، «محسن خجسته مهر» در آیین تکریم علی اصولی، مدیرعامل پیشین شرکت نفت خزر و معارفه مراد کمالی به عنوان سرپرست این شرکت، میدان سردار جنگل و سکوی ایران امیرکبیر را نماد حاکمیتی ایران در خزر معرفی کرد و افزود: نیاز به فناوریهای روزآمد، ضرورت توجه دوچندان به مباحث زیستمحیطی و ایمنی و اهمیت نگهداری از سکوی امیرکبیر به عنوان دارایی ارزشمند صنعت نفت، از جمله ویژگیهایی است که برای توسعه فعالیتها در خزر باید مدنظر قرار گیرد.
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با اشاره به رویکرد وزیر نفت در خزر تأکید کرد: «تعامل سازنده به جای رقابت بازدارنده» بهعنوان سیاست وزارت نفت جمهوری اسلامی ایران در خزر بههمراه تداوم فعالیتهای اکتشافی در شمال کشور و تقویت شرکت نفت خزر برای پیشبرد اهداف صنعت نفت در این بخش دنبال میشود.
تقویت همافزایی شرکتها و مدیریتها
وی درباره اهمیت اکتشاف در شمال کشور گفت: اکتشاف، مبنای برنامههای ۱۰۰ ساله توسعه کشور است؛ بنابراین چه توسعه در دستور کار باشد چه نباشد، باید ثروتهای زیرزمینی احصا شوند و فعالیتهای اکتشافی با قدرت ادامه یابند و در این راستا تولید و توسعه، بحث مجزایی است.
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با بیان اینکه نظر وزیر نفت درباره فعالیتهای ایران در خزر مبتنی بر تعامل سازنده به جای رقابت بازدارنده است، تصریح کرد: موقعیت ژئوپلتیکی ایران در خزر ایجاب میکند سیاستهای ما در این منطقه بسیار هوشمندانه باشد و لازم است رویکردهای این شرکت در همافزایی با دیگر شرکتها و مدیریتها از جمله مدیریت اکتشاف شرکت ملی نفت ایران، بیش از پیش تقویت شود.
خجستهمهر همچنین نگهداری ویژه و صحیح از سکوی نیمهشناور امیرکبیر، دامنهدار بودن مطالعات در منطقه خزر و تقویت نیروهای کارآمد را نیز از جمله اقدامات پیش رو و ضروری در این شرکت دانست.
تأمین حداکثری گاز، اولویت تولیدی شرکت ملی نفت در آستانه زمستان است
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران، ضمن برشمردن اولویتهای این شرکت در بخش تولید و توسعه، تاکید کرد که در شرایط کنونی، تولید حداکثری گاز به منظور تامین سوخت زمستانی باید در اولویت کاری باشد.
خجسته مهر، در آیین معارفه هرمز قلاوند به عنوان مدیر نظارت بر تولید نفت و گاز شرکت ملی نفت ایران نیز گفت: این مدیریت باید با همکاری معاونت تولید شرکت ملی نفت ایران، تمام تلاش خود را به کار گیرد تا برنامه تعهدشده نفت در بخش تولید نفت و گاز به ویژه تولید و تامین گاز در فصل سرد سال محقق شود.
معاون وزیر نفت بر ضرورت افزایش آمادگی تولید نفت کشور به میزان پیش از تحریمها نیز تاکید کرد و افزود: اقدامات شرکت ملی نفت ایران در راستای تولید و توسعه نفت و گاز در سه برنامه کوتاه مدت، میانمدت و بلندمدت پیگیری خواهد شد که در مرحله کوتاهمدت، همکاری تنگاتنگ مدیریت برنامهریزی تلفیقی، معاونت تولید و مدیریت نظارت بر تولید نفت و گاز و معاونت توسعه و مهندسی شرکت ملی نفت ایران ضروری است.
وی حرکت همگام توسعه و تولید را برای به ثمر نشستن برنامههای کوتاهمدت، میانمدت و بلندمدت الزامی خواند و بر اجرای پروژههای EOR و IOR، پیشبرد طرحهای نمکزدایی، تکمیل توسعه بخشهای باقیمانده میادین توسعهیافته و توسعه میادین توسعهیافته تاکید کرد و گفت: مطالعات مهندسی مخزن و مطالعات شبیهسازی و آزمایشگاهی نیز باید به عنوان فعالیتهای پشتیبان دنبال شوند.
توجه به پتانسیلهای موجود برای افزایش ضریب بازیافت
وی الزام بعدی را پیشبینی محل تامین سرمایههای لازم برای اجرای طرحها و پروژهها اعلام کرد و گفت: لازم است بدانیم سرمایههای مورد نیاز قرار است به چه شکل تامین شود؛ همچنین رویکردهای اقتصاد کلان نیز باید مدنظر قرار گیرد.
معاون وزیر نفت با ابراز تاسف از وجود ضریب بازیافت یک تا ۴ درصدی در برخی میادین نفتی، در تبیین اهمیت ازدیاد برداشت، اظهار کرد: بخشی از دلایل پایین بودن متوسط ضریب بازیافت نفت در کشور به عدم بهرهمندی از فناوریهای روزآمد مربوط است، اما بخشی نیز مرتبط با استفاده غیربهینه از ظرفیتهای فعلی است و معتقدیم در صورت بهرهمندی درست از پتانسیلهای موجود، میتوان ضریب بازیافت را تا حدودی افزایش داد.
خجستهمهر با اشاره به وجود حدود ۳ هزار چاه نفتی در کشور گفت: برای افزایش تولید، به انجام فعالیتهای افزایش ضریب بازیافت نیاز داریم.
وی در این زمینه بر ضرورت بهکارگیری توان بخش خصوصی در توسعه ناوگان سبک حفاری تاکید کرد و افزود: برای پیشبرد تمام اهداف تولیدی و توسعهای، بیش از هر چیز نیازمند نیروی انسانی توانمند و ماهر هستیم.