معاون تولید شرکت ملی نفت ایران گفت:
تکمیل نخستین ردیف شیرینسازی پالایشگاه فاز ۱۴ در اولویت است
معاون تولید شرکت ملی نفت ایران در بازدید از پالایشگاه فاز ۱۴ پارس جنوبی گفت: بهرهبرداری از نخستین ردیف شیرینسازی این پالایشگاه و تحقق تولید از آن در پایان آذرماه امسال، اولویت مهم شرکت ملی نفت است. به گزارش روزنفت به نقل از شرکت نفت و گاز پارس، فرخ علیخانی در نشست با پیمانکاران پالایشگاه […]
معاون تولید شرکت ملی نفت ایران در بازدید از پالایشگاه فاز ۱۴ پارس جنوبی گفت: بهرهبرداری از نخستین ردیف شیرینسازی این پالایشگاه و تحقق تولید از آن در پایان آذرماه امسال، اولویت مهم شرکت ملی نفت است.
به گزارش روزنفت به نقل از شرکت نفت و گاز پارس، فرخ علیخانی در نشست با پیمانکاران پالایشگاه فاز ۱۴ طرح توسعه میدان گازی پارس جنوبی گفت: با توجه به روند افزایشی مصرف گاز در کشور و بهمنظور جلوگیری از رویارویی با کمبود گاز در زمستان، تحقق تولید از پالایشگاه فاز ۱۴ پارس جنوبی اهمیت بسیاری دارد.
وی با بیان اینکه همه باید برای تحقق تولید از این پروژه در زمان مقرر در قالب مجموعه صنعت نفت تلاش کنند، افزود: شرکت ملی نفت ایران برای کمک به رفع مشکلات موجود طرح و دستیابی به نتیجه مورد نظر، حداکثر تلاش خود را انجام میدهد.
معاون تولید شرکت ملی نفت ایران بهرهبرداری از ردیف چهارم شیرینسازی پالایشگاه فاز ۱۴ پارس جنوبی را اولویت و دغدغه اصلی این شرکت دانست و گفت: امروز در بازدیدی که از بخشهای مختلف از جمله واحدهای ورودی گاز، واحدهای یوتیلیتی، ردیف چهارم و واحد ۱۰۶ داشتیم، فعالیتهای ساخت و اجرا، نصب، پیشراهاندازی و راهاندازی بهصورت ترکیبی و موازی درحال انجام است و با توجه به تمرکزی که به صورت شبانهروزی روی این موضوع وجود دارد، با تأمین کالاهای باقیمانده و تکمیل عملیات نصب، پیشراهاندازی و راهاندازی طبق برنامه، امید داریم شاهد بهرهبرداری از این واحد در زمان تعیینشده باشیم.
علیخانی همچنین در بازدید از تأسیسات ذخیرهسازی و ایستگاههای اندازهگیری میعانات گازی پارس جنوبی، از تلاش برای افزایش میزان انتقال این محصول به پالایشگاه ستاره خلیج فارس تا ۴۵۰ هزار بشکه در روز خبر داد.
وی گفت: هماکنون روزانه حدود ۴۰۰ هزار بشکه میعانات گازی به پالایشگاه ستاره خلیج فارس منتقل میشود که مقرر شده با برنامهریزیهای دقیق، مقدار انتقال میعانات گازی از تأسیسات ذخیرهسازی پارس جنوبی به پالایشگاه ستاره خلیج فارس تا ۴۵۰ هزار بشکه در روز افزایش یابد.
معاون تولید شرکت ملی نفت ایران در بازدید از واحد مرکاپتانزدایی از میعانات گازی پالایشگاه فازهای ۲ و ۳ پارس جنوبی نیز ضمن دریافت گزارشی از مراحل راهاندازی، بر ضرورت شتاب در بهرهبرداری از این پروژه تأکید کرد.
علیخانی ساخت این پروژه با ظرفیت شیرینسازی ۸۰ هزار بشکه در روز توسط شرکت ملی نفت ایران را دارای اهمیت راهبردی دانست و گفت: با بهرهبرداری از این پروژه، کیفیت میعانات گازی تولیدی فازهای ۲ و ۳ پارس جنوبی افزایش مییابد و ارزآوری مطلوبی بههمراه خواهد داشت.
پایش مستمر فرآیند توسعه پالایشگاه فاز ۱۴ پارس جنوبی
هرمز قلاوند، مدیر نظارت بر تولید نفت و گاز شرکت ملی نفت ایران نیز که در این سفر علیخانی را همراهی میکرد در بازدید از پالایشگاه فاز ۱۴ پارس جنوبی و نشست با پیمانکاران این بخش، با اشاره به تلاش حداکثری «نفت و گاز پارس» و مدیریت ارشد این شرکت برای تحقق اهداف شرکت ملی نفت ایران در فاز ۱۴ پارس جنوبی با مشارکت کنسرسیوم این طرح، گفت: وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران، مراحل توسعه پالایشگاه فاز ۱۴ را بهمنظور تحقق تولید از نخستین ردیف فرآورشی این طرح بهصورت مداوم رصد میکنند و این سفر هم بهمنظور ابلاغ خسته نباشید مدیریت ارشد به همکاران انجام شده است.
وی با بیان اینکه کار بسیار بزرگ و جهادی در فاز ۱۴ پارس جنوبی در حال انجام است، گفت: بر اساس آنچه در این بازدید مشاهده شد، همه مراحل به جز ردیف فرآورشی آماده عملیاتی شدن است که انتظار داریم با شتاب هرچه بیشتر و تکمیل فعالیتهای باقیمانده در تاریخ مقرر، ورود گاز ترش به پالایشگاه و در ادامه تصفیه گاز و ارسال به خط ششم سراسری انتقال محقق شود.
معاون تولید شرکت ملی نفت ایران و مدیر نظارت بر تولید نفت و گاز این شرکت در پایان سفر یکروزه به عسلویه، با حضور در جمع مدیران ارشد عملیات تولید شرکت نفت و گاز پارس، مسائل و برنامههای کاری پیرامون عملیات تولید گاز از میدان مشترک پارس جنوبی را ارزیابی کردند.
در جریان سفر روز سهشنبه (۱۸ آبانماه) معاون تولید شرکت ملی نفت ایران به پارس جنوبی و بازدید از پروژه مرکاپتانزدایی از میعانات گازی فازهای ۲ و ۳، پالایشگاه فاز ۱۴ پارس جنوبی و تأسیسات ذخیرهسازی میعانات گازی پارس یک، محمد مشکینفام، مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس و مدیران ارشد این شرکت گزارشی از وضع طرحهای درحال اجرا ارائه کردند./شانا