رویترز: اوپک پلاس نمیتواند تولید نفت را افزایش دهد
فشار آمریکا بر تولیدکنندگان عمده نفت برای افزایش تولید و کاهش بهای جهانی طلای سیاه موجب شده تا پرده از یک مشکل نسبتاً جدید این گروه برداشته شود: اوپک پلاس حتی اگر بخواهد، ظرفیت تولید بیشتر نفت خام را ندارد. به گزارش روزنفت به نقل از خبرگزاری رویترز در تحلیلی نوشت که اوپک پلاس در […]
فشار آمریکا بر تولیدکنندگان عمده نفت برای افزایش تولید و کاهش بهای جهانی طلای سیاه موجب شده تا پرده از یک مشکل نسبتاً جدید این گروه برداشته شود: اوپک پلاس حتی اگر بخواهد، ظرفیت تولید بیشتر نفت خام را ندارد.
به گزارش روزنفت به نقل از خبرگزاری رویترز در تحلیلی نوشت که اوپک پلاس در برابر فشارها برای افزایش تولید نفت خام مقاومت کرده و به برنامهاش برای افزایش تدریجی ۴۰۰ هزار بشکه نفت خام در روز پایبند است و اعلام کرده که بیم از آن دارد که تولید بیشتر به اشباع بازار در سال ۲۰۲۲ ختم شود.
با این حال، اوپک پلاس حتی نمیتواند به هدف اعلام شده خود نیز دست یابد. بر اساس آمار سازمان بینالمللی انرژی، تولید این گروه در ماههای سپتامبر و اکتبر ۷۰۰ هزار بشکه در روز کمتر از میزان هدفگذاری شده بود.
در گذشته، تولیدکنندگان آفریقایی اوپک و حتی برخی از تولیدکنندگان عمده خلیجفارس میتوانستند هنگام ارزانی نفت بیشتر از سهمیه تعیینشده اوپک تولید کرده و درآمد بیشتری کسب کنند.
اما امروز و برخلاف آن دوران، سازمان بینالمللی انرژی خبر داده که ۹۰ درصد از کسری ۷۳۰ هزار بشکهای اوپک پلاس در ماه اکتبر ناشی از ناتوانی آنگولا و نیجریه در افزایش تولید بوده است.
عربستان سعودی نیز که نزدیک به ۱۰ میلیون بشکه در روز نفت خام تولید کرده و مدعی است که ظرفیت تولید بیشتر را در اختیار دارد، هرگز نتوانسته چندین ماه متوالی بیش از ۱۱ میلیون بشکه در روز تولید کند. تولیدکنندگان روس مانند «گازپروم نفت» نیز برای تولید بیشتر به زحمت افتادهاند.
همهگیری کرونا و سیاستهای محیط زیستی به کاهش سرمایهگذاری در صنعت نفت تولیدکنندگان مطرح و به خصوص کشورهای فقیر عضو اوپک منجر شده و در حال حاضر تنها سه عضو این سازمان یعنی عراق، امارات متحده عربی و عربستان سعودی ظرفیت تولید اضافی برای افزایش نسبتاً سریع تولید را دارند.
به گزارش رویترز، ممکن است که افزایش تولید صنعت نفت شِیل آمریکا که در سالیان اخیر این کشور را از واردکننده نفت به صادرکننده آن تبدیل کرده، به کاهش شتاب اوجگیری قیمتها کمک کند. ولی به گفته راسِل هاردی، رئیس شرکت ویتول که از بزرگترین شرکتهای فعال در تجارت نفت است، «افزایش قیمت نفت به بشکهای ۱۰۰ دلار کاملاً محتمل است.»/ایرنا