التیام زخمهای خوزستان
تهران- ایرنا- روزنامه رسالت در گزارشی نوشت: سرزمین نخل و نفت بارها در سخنان مسئولان مختلف موردستایش قرارگرفته و از ضرورت رفع مشکلات آن سخن به میان رفته است، اما تا اینجای کار تقریبا در حد شعار باقیمانده و حق مردم غیور این خطه آنطور که باید، ادانشده است.
در ادامه گزارش هشتم دی روزنامه رسالت آمده است: سرزمین نخل و نفت بارها در سخنان مسئولان مختلف موردستایش قرارگرفته، ظاهرا بناست این بار اتفاق جدیدی رخ دهد و رفع مشکلات استان بیش از ۶۴ هزار کیلومترمربعی جنوب غرب کشورمان بیشازپیش موردتوجه قرار گیرد تا بلکه مردمان این سرزمین آرامیده در کرانه خلیج همیشه فارس بتوانند از درآمدهای تولید نفت و گاز ایران بهصورت عادلانه بهره ببرند.
برای بهرهمندی جمعیت بیش از چهار میلیون و ۷۰۰ هزارنفری خوزستان (طبق سرشماری ۱۳۹۵) نیازی به معادله پیچیده نیست بلکه صرفا تدبیر و اراده کافی است.اینکه رئیسجمهور در آستانه ورود به عرصه انتخابات با صدور بیانیهای معتقد بود «انبوه بدهیهای دولتی، رشد سرسامآور نقدینگی، نظام بانکی غیر مولد، تورم کمرشکن، بههمریختگی بازار مسکن و خودرو، مشکلات کارگران قراردادی و شرکتی، کارخانهها و کارگاههای تعطیلشده، بیکاری جوانان تحصیلکرده، تبعیض آزاردهنده در حقوق و دستمزد و هزاران زخم مزمن دیگر، تنها گوشهای از این دردهای مردم است»، بخشی از این زخمهای مزمن مربوط به استان خوزستان است.حال که سید ابراهیم رئیسی سکاندار قوه عریض و طویل مجریه است باید نسبت به التیام زخمهای خوزستان اهتمام جدی داشته باشد و از قرار معلوم نیز دولت مردمی در این مسیر گام برمیدارد چه آنکه سخنگوی دولت روز سهشنبه در نشست خبری هفتگی با اشاره به حضور استاندار خوزستان در جلسه دولت گفت حضور استانداران ویژه در برخی از جلسات دولت از وعدههایی بود که در ابتدای دولت مطرح شد.
در این راستا استاندار محترم خوزستان بهعنوان اولین استاندار در جلسه دولت حضور پیدا کردند و در خصوص موضوعات مهم استان و برنامههای توسعهای گزارشی ارائه و وزرای محترم هم در این زمینه نقطه نظرات خود را بیان کردند.صادق خلیلیان، استاندار خوزستان روز یکشنبه ۶ دیماه در یک گفتوگوی زنده تلویزیونی با سیمای آبادان گفته بود مشکلاتی که در استان وجود دارد بهصورت ساختاری شکلگرفته است و این مشکلات در ۸ سال اخیر براثر انفعال دولت گذشته تشدید شده است. یکی از مشکلات استان مربوط به جادههای خطرناک و ناامن ازجمله جاده اهواز- خرمشهر است.
استان خوزستان باوجوداینکه ۴۰ درصد منابع کشور را تأمین میکند از این محرومیتها رنج میبرد. وقتی مردم دولت و مجلس را انتخاب میکنند یک امید و نشاط تازهای به این نهادها تزریق میکنند؛ این دولت هم یک دولت مردمی است و بهصورت شبانهروزی کار میکند و عزم دولت و مسئولان برای کاهش مشکلات استان در بالاترین سطح است.به گفته استاندار خوزستان، حدود ۶ هزار میلیارد تومان در قالب مصوبات سفر برای اصلاح و ساخت جادهها در نظر گرفتیم که بخشی از این اعتبار برای جاده خرمشهر- اهواز اختصاص خواهد یافت درعینحال ۷ هزار میلیارد تومان هم در قالب مسئولیتهای اجتماعی شرکت نفت برای حل مشکلات زیرساختی لحاظ شده است که بخشی از آن صرفترمیم و ساخت جادهها خواهد شد. پروژههای مختلف سفر ریاست جمهوری همه شناسنامهدار شدهاند و زمان اجرایی آنها تا سال ۱۴۰۲ پیشبینیشده است.
برای حل مشکل جاده خرمشهر- اهواز یک تفاهمنامه در سالیان گذشته منعقدشده گرچه که کار زیادی در این زمینه صورت نگرفته است، اما تلاش میکنیم روند اصلاح این جاده را تسریع دهیم.بر اساس گفتههای این مقام مسئول، در ۱۵ زمینه ازجمله دفع فاضلاب، آبهای سطحی، تأمین آب شرب، جاده، راهآهن، ساخت مسکن، صنعت، معدن و کشاورزی، نفت و گاز، صنایع فرآوری کشاورزی، مباحث فرهنگی، اشتغال، پشتیبانی از اقشار محروم، ترویج فرهنگ دفاع مقدس و رسیدگی به مشکلات بانوان مصوباتی نهایی و شناسنامهدار شدهاند و ابلاغیه آنها هفته گذشته رسیده و این مصوبات یک ریلگذاری برای توسعه استان محسوب میشوند. انتظار داریم برخی از طرحهایی که در سه ماه اخیر شروعشده بهتدریج مورد بهرهبرداری قرار گیرند ازجمله پروژه آب غدیر که ۵۲ درصد جمعیت استان را تحت پوشش قرار میدهد. اصل پروژه دوساله است، اما یک طرح ضربتی پیشبینیشده که میزان آب را از۱۰ مترمکعب بر ثانیه به ۲۰ مترمکعب برساند که علاوه بر دو برابر کردن حجم آب ،شوری آن را به نصف کاهش دهد و ۸ ماهه به اتمام خواهد رسید و تا امروز ۴۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.
استاندار خوزستان در بخش دیگری از اظهارات خود اعلام کرد: با موافقت وزارت نفت رقم ۷ هزار میلیارد تومان برای پروژههای مسئولیتهای اجتماعی در نظر گرفتهشده است که بخشی از این اعتبار برای پروژههای مربوط به شهرستانهای آبادان و خرمشهر است. به گفته خلیلیان هفته گذشته به معاون اقتصادی استانداری خوزستان دستور دادهشده است که برای رونق بازارچههای مرزی اقدامات لازم صورت گیرد و ایشان همسفر میدانی به منطقه جهت این موضوع داشته است. نماینده ارشد دولت در استان خوزستان همچنین گفت: رئیسجمهور محترم در سفر استانی نسبت به حقآبه خوزستان تأکید کردند و این حقآبه محفوظ است در جلسه رأی اعتماد برای استانداری خوزستان نیز اعلام کردم که بایستی میان منابع نفتی و گازی استان و حقآبه آنیک توازنی برقرار شود و این حقآبه محفوظ است.
به گفته این مقام مسئول، ما هیچچیزی جز منافع مردم نمیشناسیم و تعمیق اعتماد میان مردم و نظام اسلامی، رسالت اصلی ماست و ما مسئولان نباید به پستها دلبستگی داشته باشیم چراکه این نوع دلبستگی موجب کرنش مسئول در برابر افراد مختلف میشود و ما نباید برای خوشامد اینوآن کارکنیم بلکه باید در جهت حل مشکلات مردم همت نماییم طبیعتا انتشار شایعات مختلف ناشی از نیتهای آن افرادی است که چنین شایعاتی را پخش میکنند، اما من بیتوجه به این قبیل شایعات باقدرت به کار و خدمت به مردم ادامه میدهم.بههرروی باید درعمل شاهد اقدامات اساسی دولت مردمی برای التیام زخمهای مزمن استان خوزستان باشد که معالأسف با بیتدبیری دولتهای قبلی گسترشیافته و به سمت بحران میل میکند. بدیهی است ماهعسل دولت جدید روبه اتمام بوده و باید به فکر ارائه گزارش ماحصل اقدامات باشند و مردم بهترین ناظر درباره گزارش عملکرد خواهند بود و به قول آن مرد که رفت، ملاک جیب مردم است.