سخنگوی صنعت برق اعلامکرد:
همکاری وزارتخانههای نفت و نیرو برای تامین برق پایدار در زمستان
مدیرعامل شرکت مدیریت شبکه برق ایران و سخنگوی صنعت برق با بیان اینکه در ۱۰۰ روز نخست دولت سیزدهم نسبت به پیگیری جدی برای تامین برق پایدار در زمستان امسال اقدام شده است، گفت: به این منظور ذخیرهسازی سوخت با همکاری وزارت نفت در حال انجام است. به گزارش روزنفت نگرانی از تامین به موقع […]
مدیرعامل شرکت مدیریت شبکه برق ایران و سخنگوی صنعت برق با بیان اینکه در ۱۰۰ روز نخست دولت سیزدهم نسبت به پیگیری جدی برای تامین برق پایدار در زمستان امسال اقدام شده است، گفت: به این منظور ذخیرهسازی سوخت با همکاری وزارت نفت در حال انجام است.
به گزارش روزنفت نگرانی از تامین به موقع سوخت نیروگاهها این روزها به یکی از دغدغههای اصلی صنعت برق تبدیل شده است، زیرا هر چه میزان مصرف گاز طبیعی در بخش خانگی و تجاری افزایش یابد، امکان تامین سوخت گاز مورد نیاز نیروگاهها دشوارتر خواهد شد.
پیشتر مدیر دیسپچینگ شرکت ملی گاز ایران با بیان اینکه در نخستین روز آذرماه ۷۴۸ میلیون متر مکعب گاز طبیعی در کشور مصرف شده، از آغاز محدودیت گازرسانی به صنایع و پتروشیمیهای کشور خبر داد.
«محمدرضا جولایی» افزود: مقدار مصرف گاز طبیعی روز اول آذر ماه در بخش خانگی، تجاری و صنایع غیر عمده ۵۲۱ میلیون متر مکعب، صنایع عمده ۱۲۹ میلیون مترمکعب و نیروگاهها ۹۸ میلیون متر مکعب بوده است و نیز مقدار گاز تزریقشده به شبکه خطوط سراسری هم در این زمان ۸۱۱ میلیون متر مکعب بود.
بر اساس وزارت نیرو، مصطفی رجبی مشهدی افزود: هم اکنون وضعیت مخازن سوخت نسبت به سال گذشته بهتر است و حدود ۱۵ درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته سوخت بیشتری ذخیره سازی شده است.
وی با اشاره به اینکه اقدامهایی هم برای کاهش سوخت مایع در نیروگاهها انجام شده است، خاطرنشان کرد: با برنامهریزی های صورت گرفته، مصرف سوخت مایع از حدود ۲۳۰ میلیون لیتر به ۲۰۵ میلیون لیتر کاهش یافته است.
رجبی مشهدی همچنین از تشدید نظارتها برای کاهش مصرف برق ادارهها خبر داد و گفت: بر این اساس همه ادارهها باید پس از پایان وقت اداری، تا حد امکان نسبت به کاهش و یا قطع مصارف خود اقدام کنند.
سخنگوی صنعت برق ادامه داد: در بخش روشنایی معابر نیز با بهینهسازی روشناییها، مصرف در این بخش حدود ۳۰۰ مگاوات کاهش یافته است که صرفهجویی خوبی از این محل در مصرف سوخت صورت میگیرد.
رجبی مشهدی درباره واردات برق نیز گفت: در حال حاضر واردات برق از ترکمنستان را افزایش دادهایم که با این کار نیز روزانه حدود ۱.۵ میلیون لیتر در مصرف سوخت صرفهجویی میشود.
وی افزود: در کنار همه این برنامهریزیها و فعالیتهای انجام شده، با هماهنگی وزارت نفت، نسبت به تخصیص سوخت به نیروگاههایی با راندمان بالا نیز اقدام مناسبی صورت گرفته است.
سخنگوی صنعت برق با اشاره به اینکه این فعالیتها به منظور گذر از زمستان بدون اعمال خاموشی و محدودیت در تامین برق انجام میشود، به نقش مردم در بهینهسازی مصرف برق و انرژی پرداخت و خاطرنشان کرد: شاید مهمترین و بهترین صرفهجویی این روزها در بخش گرمایش باشد. تنظیم دمای منزل در این خصوص بسیار تاثیرگذار است.
وی ادامه داد: میتوان دما را روی ۱۸ درجه گذاشت و اگر وسیله برقی استفاده نمیکنیم آن را از برق جدا کنیم که مصرفی جزئی اما تاثیرگذار دارد. با انجام چند اقدام ساده میتوان برای کاهش مصرف انرژی و تامین برق پایدار برای همه مردم همراه شد./ایرنا