به گزارش شانا به نقل از مدیریت امور اوپک و روابط با مجامع انرژی وزارت نفت، امیرحسین زمانینیا در این نشست با یادآوری خلاصهای از مباحث مطرح شده در نشست نخست این کارگروه (بهمنماه ۱۳۹۹) و نشست مشترک نمایندگان کشورهای عضو اوپک و برخی صاحبنظران برجسته بازار نفت و انرژی از شرکتها و مؤسسههای معتبر بینالمللی در زمینه راهبرد بلندمدت اوپک، به تغییر و تحولات اتفاق افتاده در صحنه نفت و انرژی جهان از جمله پیشرفتها در بخش حمل و نقل و خودروهای الکتریکی، رشد منابع انرژی تجدیدپذیر و آثارهمهگیری کرونا بر سرمایهگذاری در صنعت نفت جهان و تغییر روشهای سنتی انجام فعالیتها و مشاغل مختلف اشاره کرد و بر اهمیت این تحولات و شناخت پیامدهای آنها در فرآیند بازبینی راهبرد بلندمدت اوپک تاکید کرد.
در این نشست همچنین گزارش دبیرخانه اوپک مشتمل بر بررسی اهداف و چالشهای مندرج در سند راهبرو بلندمدت اوپک منطبق با تحولات جدید نفت و انرژی جهان پس از تصویب دستور کار نشست از سوی نمایندگان حاضر ارائه شد و نمایندگان کشورهای عضو اوپک به بیان ملاحظهها و دیدگاههای خود همسو با محورها پرداختند.
راهبرد بلندمدت اوپک، یکی از اسناد بالادستی سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) است که نخستین نسخه آن در سال ۲۰۰۵ به تصویب نشست وزارتی اوپک رسید. در این سند، برنامهها، اهداف، چالشها و خط مشیهای بلندمدت سازمان منطبق با شرایط و تحولات بازارهای جهانی نفت و انرژی در چهارچوب سناریوهای مختلف و با در نظر گرفتن نقش عوامل و مولفههای مختلف حاکم بر عرصه نفت و انرژی جهان تعیین شده است.
بر اساس مصوبه نشست وزارتی اوپک در سال ۲۰۰۵، سند راهبرد بلندمدت اوپک هر پنج سال یکبار بازبینی میشود. در این زمینه، بازبینی پیشین راهبرد بلندمدت اوپک در سال ۲۰۱۶ انجام شد و پس از گذشت پنج سال، این بازبینی دوباره در سال ۲۰۲۱ و طی هفت نشست انجام میشود.