بومیسازی تجهیزات ژنراتور TG-۹۰۱A در پالایشگاه گاز سرخون و قشم
قطعات خاص و پیچیده توربین ژنراتور TG-۹۰۱A با همکاری شرکت پالایش گاز سرخون و قشم و دانشبنیانهای ایرانی ساخته شد. به گزارش روزنفت به نقل از شرکت ملی گاز ایران، پارسا پروین، سرپرست شرکت پالایش گاز سرخون و قشم در این بار گفت: برای حمایت از تولیدکنندگان داخلی و با توجه به نهادینه شدن فرهنگ […]
قطعات خاص و پیچیده توربین ژنراتور TG-۹۰۱A با همکاری شرکت پالایش گاز سرخون و قشم و دانشبنیانهای ایرانی ساخته شد.
به گزارش روزنفت به نقل از شرکت ملی گاز ایران، پارسا پروین، سرپرست شرکت پالایش گاز سرخون و قشم در این بار گفت: برای حمایت از تولیدکنندگان داخلی و با توجه به نهادینه شدن فرهنگ خودکفایی و خوداتکایی در انجام تعمیرات اساسی و بازسازی قطعات یدکی اصلی توربینهای گازی، با تکیه بر توان و تجربه مهندسان و متخصصان واحد تعمیرات مکانیک شرکت پالایش گاز سرخون و قشم، قطعات خاص و پیچیده توربین ژنراتورTG-۹۰۱A با همکاری شرکتهای دانشبنیان داخلی ساخته شد.
وی در ادامه با بیان اینکه ژنراتورها بهعنوان یکی از مهمترین تجهیزات هر واحد صنعتی بهویژه پالایشگاههای گاز کشور هستند که وجودشان در فعالیتهای فرآوری و تولید گاز ضروری است، افزود: تحریمها فرصتی شد تا جوانان متعهد و با دانش کشور به فناوری ساخت قطعات خاص و پیچیده مورد نیاز این توربینها که پیش از این در اختیار چند کشور خارجی بود، دست یابند، این قطعات از جمله مهمترین اقلام برای راهاندازی توربین ژنراتورهای پالایشگاه گاز سرخون و قشم است.
سرپرست شرکت پالایش گاز سرخون و قشم گفت: توربین ژنراتور TG-۹۰۱A پس از انجام تعمیرات اساسی توسط جوانان نخبه و کارآزموده و آزمونهای استاندارد راهاندازی و در چرخه تولید پالایشگاه گاز سرخون و قشم قرار گرفت.
پروین بیان کرد: قطعات داخلی این توربین را شرکتهای دانشبنیان در کمترین زمان ممکن و با هزینه ۷۰ میلیارد ریالی ساختند که اگر قطعات این توربین ژنراتور در کشور سازنده ساخته و تعمیر میشد، بیش از ۴۰۰ میلیارد ریال هزینه میبرد اما با توان متخصصان توانمند داخلی بیش از ۳۷۰ میلیارد صرفهجویی در پی داشته است.
به گفته وی، درحالحاضر قیمت نمونه مشابه خارجی توربین ژنراتورTG-۹۰۱A، بیش از ۲ میلیون دلار برآورد شده که با درایت و تدبیر کارشناسان توانمند این شرکت انجام چنین پروژه گسترده تعمیرات اساسی این توربین در داخل کشورر با موفقیت به اتمام رسیده و در نهایت از خروج میلیونها دلار ارز از کشور جلوگیری شد.
پروین تصریح کرد: با تلاش متخصصان و مهندسان جوان نخبه و کارآزموده شرکت پالایش گاز سرخون و قشم اکنون حدود ۹۰ درصد از قطعات سختافزاری و نرمافزاری در این پالایشگاه بومیسازی شده است.
وی در پایان، اظهار کرد: با همت و درایت متخصصان توانمند صنعت گاز توانستهایم در زمینه اقتصاد مقاومتی و در زمینه ساخت قطعات پالایشگاهی با همکاری شرکتهای داخلی مشکلات مربوط به تأمین قطعات را برطرف کنیم و توانستیم گامی غرورآفرین و بینظیر در مسیر توسعه توانمندی تولیدکنندگان داخلی در صنایع نفت و گاز برداریم./شانا